Sorozatok

Filmek


Film vagy sorozat beküldéséhez kattints ide! :-)
A regisztráció átmenetileg le lett zárva!

Ajánló

 • Csillag születik (2018) Csillag születik (2018)
  A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel, akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is […]
 • A kém, aki dobott engem (2018) A kém, aki dobott engem (2018)
  Audrey és Morgan a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy […]
 • Valerian és az ezer bolygó városa (2017) Valerian és az ezer bolygó városa (2017)
  Valerian és Laureline a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét, Laureline-t, aki hagyományos értékrendje miatt, no meg ismerve Valerian kusza nőügyeit, folyamatosan visszautasítja. Parancsnokuk útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz […]
 • Naruto Shippuuden (2007) 1-483.rész Naruto Shippuuden (2007) 1-483.rész
  Három év telt el azóta hogy Naruto elment a faluból. Most visszatért. Találkozik régi barátaival akik kissé megváltoztak azóta mióta elment, nagyobbak lettek ami  persze rá is vonatkozik. Sakura gyógyító és erős ninja lett. Sok újdonság üti fel a fejét de mégis a legnagyobb hír számára: Gaaraból Kazekage lett. Kakasi újra csapatba akarja állítani Sakurát és Narutot így újra […]
 • Légikatasztrófák (I-XVII) Légikatasztrófák (I-XVII)
  Az izgalmas sorozat az utóbbi évtizedek néhány nagy légibalesetének okait igyekszik felkutatni a fekete dobozok adatai, valamint pilóták és szakértők segítségével. A film igaz történeteket dolgoz fel a hivatalos jelentések és a szemtanúk beszámolója alapján. 

Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekből

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Találtam egy érdekes cikket az Index-en és gondoltam megosztom veletek. Véleményeteket szívesen várom kommentben! – Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures filmjeinek első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, a Warner úgy döntött, késlelteti a magyar bemutatókat. Ezentúl csak a világpremier után nézhetjük majd meg a legnépszerűbb filmeket.

A Warner Bros. – előzetes terveivel ellentétben – több filmet nem mutat be Magyarországon az amerikai bemutatóval egy időben, vagy a bemutatóhoz közeli időpontban. A stúdió szerint ezzel a lépéssel a magyarnál jóval erősebb, és fontosabb piacok mozis bevételeit védik, mivel az elmúlt hónapokban több, nagy költségvetésű film is magyar mozikból került fel a torrentsite-okra, ahonnan aztán az egész világ nézői töltötték le a vadonatúj filmeket. Ahelyett, hogy inkább elmentek volna a moziba.

Úgy tudjuk, az előzetes vizsgálatok alapján a Lurdy és az Aréna mozikban készülhettek a kalózkópiák alapjául szolgáló kamerás felvételek. Mindezt vélhetően a kópia jelzése segítségével derült ki, illetve az Arénában adják a kérdéses filmeket eredeti nyelven. Információink szerint az ügyben rendőrségi nyomozás is indult ismeretlen tettes ellen.

Itthon az elmúlt hónapokban szinte az összes nagyobb film felkerült a netre, de állítólag a Másnaposok 2 verte ki a biztosítékot a Warnernél. Pedig a film a letöltési lehetőségtől függetlenül, az amerikai nézettségi adatokhoz hasonlóan, a premier hetében feljutott a magyar boxoffice toplista elejére. A vígjátékot 94135 néző látta a premier hétvégéjén a magyar mozikban, a kézikamerával felvett torrentverzió pedig jelenleg is a legnépszerűbb torrent a magyar neten, csak a legnépszerűbb torrentsite-ról több mint húszezren töltötték már le.

A Warner egyedüli forgalmazója itthon az Intercom. Egyelőre ők sem tudták megmondani, hogy meddig tart a büntetés, annyi biztos, hogy a stúdió szeptemberig változtatta meg filmjeik bemutatódátumait Magyarországon, de lehet, hogy az októberi, decemberi bemutatókat is későbbre halasztják majd.

Elsüllyedhet a magyar forgalmazás

Úgy tudjuk, a csütörtöki magyar forgalmazói összejövetelen jelezték, hogy tekintettel arra, hogy az amerikai stúdiók együtt hozzák meg a döntéseiket, de legalábbis egyeztetnek, várható, hogy a többi nagy stúdió is követi a példát: például a Sony és a Fox. Az esetleges további szankciók itthon a másik, szuperprodukciókat forgalmazó céget, a Fórum Hungaryt érinthetik még leginkább.

“Hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése” – válaszolta kérdésünkre Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója.

Eddig a hollywoodi stúdiók nem alkalmaztak ilyen szankciókat, viszont most nem csak minket sújtanak: Mexikóval szemben is hasonló intézkedéseket hoztak.

A kényszerű műsorváltozással először a Harry Potter utolsó részének premierjén szembesülhetünk majd, A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. című filmet csak július 15-től, péntektől vetíthetik a magyar mozik, még a már megszokott éjféli előadásokat sem engedélyezi a stúdió, miközben a premier július 7-én lesz Londonban, és Nyugat-Európában már július 13-tól minden moziban látható lesz a film.

Már most biztos, hogy változik a Förtelmes főnökök (július 28.), az Őrült, dilis, szerelem (szeptember 1.), és a Végső állomás 5. (szeptember 8.) című filmek premierjének időpontja is.

Kis ország, sok kalóz

Magyarországot a filmstúdiók és a szerzői jogokat védő szervezetek az erősen fertőzött országok közé sorolják az illegális letöltések tekintetében. (Vajon miért??? – admin) Egy 2004-es felmérés szerint mindössze Oroszország és Kína előz meg minket. Az említett szervezetek becslése szerint a potenciális bevételek 76 százaléka vész el a torrentsite-ok, az illegális másolóüzemek és az egyéb szerzőijog-sértések miatt. A helyzet az utóbbi években valamit javult, de a magyarok torrentszeretetét jól mutatja, hogy a legnépszerűbb magyar torrentkereső a 26. legnagyobb ilyen jellegű oldal az egész világon. (Szerintem még Top10-esek is leszünk hamarosan 🙂 – admin)

Egy 2009-es felmérés szerint a letöltők 92 százaléka sem a torrentezés előtt, sem után nem nézi meg a filmet moziban, és nem veszi meg dvd-n sem. Vagyis soha egyetlen fillért sem fizet a szórakozásért.

A mostani akcióra azonban nem a magyar letöltők miatt szánta rá magát a Warner, hanem a feltöltések miatt. Becslések szerint csak tavaly 25,6 milliárd dollár bevételkiesést okoztak a torrentsite-ok Hollywoodnak, így egy rosszul szabályozott piac, vagy akár egyetlen korrupt mozigépész miatt is százmilliókat bukhatnak az amerikai és nyugat-európai piacokon.

Világpremierrel a torrent ellen

Egyébként a világpremierek bevezetése ugyanúgy az illegális letöltések elleni küzdelem része volt az ezredforduló első éveiben, mint az, hogy a legrenitensebb országokat most megfosztják attól, hogy együtt ünnepeljenek egy-egy filmet az egész világgal. A Csillagok Háborúja első részét Amerikában még 1999. május 19-án mutatták be, augusztusra jutott el Nyugat-Európába, és csak szeptember 16-án Magyarországra. Sokak szerint ennek köszönhető, hogy a film hamar elterjedt az interneten, a rajongók ugyanis egyszerűen nem tudták kivárni a bemutatót.

2002-ben a második rész ezért már a világon mindenhol egy időben, május 16-án mutatták be. Ezzel nem csak a torrentezőknek intett be Lucas, de a Gyűrűk Ura körüli felhajtástól megrettenve minden eddiginél nagyobb tömeghisztériát generált a film köré. Azóta ez a módszer annyira elterjedt, hogy még a Fűrész 7-et is egyszerre mutatták be a legfontosabb piacokon. Most a magyar kalózok miatt új megoldásokat keres Hollywood. (Ezt is elértük. 🙂 De jó! 🙂 – admin)

Forrás: Index.hu

Comments

Posted On
jún 11, 2011
Posted By
Huhoka

Ez nagyon durva… Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól megy nálunk a kalózkodás… :S

Leave a Reply


*

Fontos!

Oldalunkon nem található semmilyen illegális tartalom, nem tárolunk semmilyen fájlt a szerverünkön és nem teszünk közzé semmilyen letöltéshez vezető linket!
Oldalunk szórakoztatási céllal működik.
Amennyiben mégis jogsértő tartalmat talál, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Az oldal Mozilla Firefox-ra van optimalizálva, Internet Explorer illetve Opera használata esetén az oldal hibásan jelenhet meg!
FRIDAY, JULY 19, 2019 - 00:20

FONTOS

Figyelem!
A REGISZTRÁCIÓT BESZÜNTETTÜK!!!

Hirdetők

|

Statisztika

Felhasználók száma: ???? fő
Cikkek száma: 1106 db
Kommentek száma: 571 db
Hirdetők száma: 7
A statisztika nem automatikusan frissül!

Friss linkek

Itt olvashatjátok, hogy mely sorozatokhoz jöttek új részek, linkek!
*The Walking Dead S08E08
*Van Helsing S02E13
*Supergirl S03E04
*Bűnös Chicago S05E08
*Lángoló Chicago S06E09
*Hotel Transzilvánia: A sorozat S01E10
*Shannara: A jövő krónikája S02E01
*Chicago Med S03E03
*

Befejezett évadok

Mostanában befejezett sorozatok, évadok listája:
*Killjoys 2.évad
*Séróból 1.évad
*The Last Ship 3.évad
*A kór 3.évad
*A SHIELD ügynökei 3.évad
*Alkonyattól pirkadatig 3.évad
*Scream 2.évad
*Van Helsing 1.évad
*Shooter 1.évad
*Brooklyn 99 3.évad
*APB 1.évad
*The Walking Dead 7.évad
*Modern család 8.évad
*Lángoló Chicago 5.évad
*Bűnös Chicago 4.évad
*The 100: A visszatérők 4.évad
*Supergirl 2.évad
*Fekete vitorlák 4.évad
*The Gifted - Kiválasztottak 1.évad
*

Hamarosan

*Chicago Med 3.évad (magyar felirattal)
*

Kövess minket!

PaidToClick


BangGood

Legfrissebb kommentek

Keress pénzt!


-----

Webérték

Designed by Dunnyuska | 2010-2018. | | | | Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény | LinkTÁR-TOP | PageRank ikon ingyen |