Sorozatok

Filmek


Film vagy sorozat beküldéséhez kattints ide! :-)
A regisztráció átmenetileg le lett zárva!

Ajánló

 • Chicago Med (2017) 3.évad Chicago Med (2017) 3.évad
  És megérkezett a Chicago Fire második testvérsorozata a Chicago Med. Chicago egyik legforgalmasabb kórházának bátor és szívós orvosaival, szakmai pályájukkal és magánéletükkel, mindennapi kemény harcaival ismerkedhetünk meg. Számtalan egyedi és speciális esettel kerülnek szembe nap, mint nap és elsődleges feladatuk, az életmentés kapcsán olykor gyors, azonnali döntésekre és beavatkozásokra van szükség. A folyamatos vibrálásban dolgozó […]
 • The Gifted – Kiválasztottak (2017) 1.évad The Gifted – Kiválasztottak (2017) 1.évad
  Az X-Men univerzumban játszódó The Gifted – Kiválasztottak című sorozat középpontjában egy átlagosnak tűnő amerikai család áll, akik nyugodt, kertvárosi életüket élik, míg ki nem derül, hogy a gyerekek nem mindennapi képességekkel rendelkeznek. Reed és Caitlin Strucker tipikus középosztálybeli szülők, akiknek fenekestül felfordul az élete, mikor kamaszkorú gyermekeik, Lauren és Andy bajba kerülnek a középiskolában, […]
 • Van Helsing (2017) 2.évad Van Helsing (2017) 2.évad
  Vanessa Helsing a hírhedt vámpírvadász, Abraham Van Helsing rokona. A nőt visszahozzák a halálból, hogy segítsen az embereknek visszahódítani a bolygót a vámpíroktól. Vanessa az emberiség utolsó reménysége, ezért aztán társaival megfontolt, hatékony offenzívába kezdenek.
 • Supergirl (2017) 3.évad Supergirl (2017) 3.évad
  A huszonnégy éves Kara Zor-El, Superman unokatestvére. A lányt a Danvers család fogadta magához, miután tizenkét éves korában a Földre küldték a Krypton bolygóról. Karának meg kell tanulnia uralni a képességeit, és elrejteni azokat az emberiség elől. Egy váratlan katasztrófa során felfedi erejét, és elindul a hőssé válás rögös útján.
 • Naruto Shippuuden (2007) 1-483.rész Naruto Shippuuden (2007) 1-483.rész
  Három év telt el azóta hogy Naruto elment a faluból. Most visszatért. Találkozik régi barátaival akik kissé megváltoztak azóta mióta elment, nagyobbak lettek ami  persze rá is vonatkozik. Sakura gyógyító és erős ninja lett. Sok újdonság üti fel a fejét de mégis a legnagyobb hír számára: Gaaraból Kazekage lett. Kakasi újra csapatba akarja állítani Sakurát és Narutot így újra […]

Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekből

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Találtam egy érdekes cikket az Index-en és gondoltam megosztom veletek. Véleményeteket szívesen várom kommentben! – Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures filmjeinek első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, a Warner úgy döntött, késlelteti a magyar bemutatókat. Ezentúl csak a világpremier után nézhetjük majd meg a legnépszerűbb filmeket.

A Warner Bros. – előzetes terveivel ellentétben – több filmet nem mutat be Magyarországon az amerikai bemutatóval egy időben, vagy a bemutatóhoz közeli időpontban. A stúdió szerint ezzel a lépéssel a magyarnál jóval erősebb, és fontosabb piacok mozis bevételeit védik, mivel az elmúlt hónapokban több, nagy költségvetésű film is magyar mozikból került fel a torrentsite-okra, ahonnan aztán az egész világ nézői töltötték le a vadonatúj filmeket. Ahelyett, hogy inkább elmentek volna a moziba.

Úgy tudjuk, az előzetes vizsgálatok alapján a Lurdy és az Aréna mozikban készülhettek a kalózkópiák alapjául szolgáló kamerás felvételek. Mindezt vélhetően a kópia jelzése segítségével derült ki, illetve az Arénában adják a kérdéses filmeket eredeti nyelven. Információink szerint az ügyben rendőrségi nyomozás is indult ismeretlen tettes ellen.

Itthon az elmúlt hónapokban szinte az összes nagyobb film felkerült a netre, de állítólag a Másnaposok 2 verte ki a biztosítékot a Warnernél. Pedig a film a letöltési lehetőségtől függetlenül, az amerikai nézettségi adatokhoz hasonlóan, a premier hetében feljutott a magyar boxoffice toplista elejére. A vígjátékot 94135 néző látta a premier hétvégéjén a magyar mozikban, a kézikamerával felvett torrentverzió pedig jelenleg is a legnépszerűbb torrent a magyar neten, csak a legnépszerűbb torrentsite-ról több mint húszezren töltötték már le.

A Warner egyedüli forgalmazója itthon az Intercom. Egyelőre ők sem tudták megmondani, hogy meddig tart a büntetés, annyi biztos, hogy a stúdió szeptemberig változtatta meg filmjeik bemutatódátumait Magyarországon, de lehet, hogy az októberi, decemberi bemutatókat is későbbre halasztják majd.

Elsüllyedhet a magyar forgalmazás

Úgy tudjuk, a csütörtöki magyar forgalmazói összejövetelen jelezték, hogy tekintettel arra, hogy az amerikai stúdiók együtt hozzák meg a döntéseiket, de legalábbis egyeztetnek, várható, hogy a többi nagy stúdió is követi a példát: például a Sony és a Fox. Az esetleges további szankciók itthon a másik, szuperprodukciókat forgalmazó céget, a Fórum Hungaryt érinthetik még leginkább.

“Hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése” – válaszolta kérdésünkre Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója.

Eddig a hollywoodi stúdiók nem alkalmaztak ilyen szankciókat, viszont most nem csak minket sújtanak: Mexikóval szemben is hasonló intézkedéseket hoztak.

A kényszerű műsorváltozással először a Harry Potter utolsó részének premierjén szembesülhetünk majd, A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. című filmet csak július 15-től, péntektől vetíthetik a magyar mozik, még a már megszokott éjféli előadásokat sem engedélyezi a stúdió, miközben a premier július 7-én lesz Londonban, és Nyugat-Európában már július 13-tól minden moziban látható lesz a film.

Már most biztos, hogy változik a Förtelmes főnökök (július 28.), az Őrült, dilis, szerelem (szeptember 1.), és a Végső állomás 5. (szeptember 8.) című filmek premierjének időpontja is.

Kis ország, sok kalóz

Magyarországot a filmstúdiók és a szerzői jogokat védő szervezetek az erősen fertőzött országok közé sorolják az illegális letöltések tekintetében. (Vajon miért??? – admin) Egy 2004-es felmérés szerint mindössze Oroszország és Kína előz meg minket. Az említett szervezetek becslése szerint a potenciális bevételek 76 százaléka vész el a torrentsite-ok, az illegális másolóüzemek és az egyéb szerzőijog-sértések miatt. A helyzet az utóbbi években valamit javult, de a magyarok torrentszeretetét jól mutatja, hogy a legnépszerűbb magyar torrentkereső a 26. legnagyobb ilyen jellegű oldal az egész világon. (Szerintem még Top10-esek is leszünk hamarosan 🙂 – admin)

Egy 2009-es felmérés szerint a letöltők 92 százaléka sem a torrentezés előtt, sem után nem nézi meg a filmet moziban, és nem veszi meg dvd-n sem. Vagyis soha egyetlen fillért sem fizet a szórakozásért.

A mostani akcióra azonban nem a magyar letöltők miatt szánta rá magát a Warner, hanem a feltöltések miatt. Becslések szerint csak tavaly 25,6 milliárd dollár bevételkiesést okoztak a torrentsite-ok Hollywoodnak, így egy rosszul szabályozott piac, vagy akár egyetlen korrupt mozigépész miatt is százmilliókat bukhatnak az amerikai és nyugat-európai piacokon.

Világpremierrel a torrent ellen

Egyébként a világpremierek bevezetése ugyanúgy az illegális letöltések elleni küzdelem része volt az ezredforduló első éveiben, mint az, hogy a legrenitensebb országokat most megfosztják attól, hogy együtt ünnepeljenek egy-egy filmet az egész világgal. A Csillagok Háborúja első részét Amerikában még 1999. május 19-án mutatták be, augusztusra jutott el Nyugat-Európába, és csak szeptember 16-án Magyarországra. Sokak szerint ennek köszönhető, hogy a film hamar elterjedt az interneten, a rajongók ugyanis egyszerűen nem tudták kivárni a bemutatót.

2002-ben a második rész ezért már a világon mindenhol egy időben, május 16-án mutatták be. Ezzel nem csak a torrentezőknek intett be Lucas, de a Gyűrűk Ura körüli felhajtástól megrettenve minden eddiginél nagyobb tömeghisztériát generált a film köré. Azóta ez a módszer annyira elterjedt, hogy még a Fűrész 7-et is egyszerre mutatták be a legfontosabb piacokon. Most a magyar kalózok miatt új megoldásokat keres Hollywood. (Ezt is elértük. 🙂 De jó! 🙂 – admin)

Forrás: Index.hu

Comments

Posted On
jún 11, 2011
Posted By
Huhoka

Ez nagyon durva… Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól megy nálunk a kalózkodás… :S

Leave a Reply


*

Fontos!

Oldalunkon nem található semmilyen illegális tartalom, nem tárolunk semmilyen fájlt a szerverünkön és nem teszünk közzé semmilyen letöltéshez vezető linket!
Oldalunk szórakoztatási céllal működik.
Amennyiben mégis jogsértő tartalmat talál, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Az oldal Mozilla Firefox-ra van optimalizálva, Internet Explorer illetve Opera használata esetén az oldal hibásan jelenhet meg!
SUNDAY, DECEMBER 09, 2018 - 20:18

FONTOS

Figyelem!
A REGISZTRÁCIÓT BESZÜNTETTÜK!!!

Hirdetők

|

Statisztika

Felhasználók száma: ???? fő
Cikkek száma: 1101 db
Kommentek száma: 571 db
Hirdetők száma: 7
A statisztika nem automatikusan frissül!

Friss linkek

Itt olvashatjátok, hogy mely sorozatokhoz jöttek új részek, linkek!
*The Walking Dead S08E08
*Van Helsing S02E13
*Supergirl S03E04
*Bűnös Chicago S05E08
*Lángoló Chicago S06E09
*Hotel Transzilvánia: A sorozat S01E10
*Shannara: A jövő krónikája S02E01
*Chicago Med S03E03
*

Befejezett évadok

Mostanában befejezett sorozatok, évadok listája:
*Killjoys 2.évad
*Séróból 1.évad
*The Last Ship 3.évad
*A kór 3.évad
*A SHIELD ügynökei 3.évad
*Alkonyattól pirkadatig 3.évad
*Scream 2.évad
*Van Helsing 1.évad
*Shooter 1.évad
*Brooklyn 99 3.évad
*APB 1.évad
*The Walking Dead 7.évad
*Modern család 8.évad
*Lángoló Chicago 5.évad
*Bűnös Chicago 4.évad
*The 100: A visszatérők 4.évad
*Supergirl 2.évad
*Fekete vitorlák 4.évad
*The Gifted - Kiválasztottak 1.évad
*

Hamarosan

*Chicago Med 3.évad (magyar felirattal)
*

Kövess minket!

PaidToClick


BangGood

Keress pénzt!


-----

Webérték

Designed by Dunnyuska | 2010-2018. | | | | Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény | LinkTÁR-TOP | PageRank ikon ingyen |